När jag fick idén hade jag faktiskt redan bakat chokladmuffins och hallonmuffins men dom får ju inte vara med här eftersom jag aldrig tog någon bild. Jag måste ju ha bildbevis på alla recept jag gör.
Så vi börjar med äppelmuffinsen. Jag gick och köpte nya formar eftersom vi knappt hade några kvar. Men formarna var gigantiska. Jag tänkte inte så mycket på det när jag var i affären för det vart lite bråttom. Jag stod i kassan och kom på det så jag frågade han i kassan vart formarna var och så sprang jag bara dit och roffade åt mig något. JÄTTESTORA amerikanska muffinsformar eller något blev det.
Så här såg det ut innan jag stoppade in dom i ugnen:
Det räckte inte till många muffins som ni ser.
När dom var klara såg dom ut så här:
Dom var goda! Även om dom kanske ser lite annorlunda ut. Ser nästan ut som matmuffins liksom. Men dom smakade iallafall som vanliga äpplemuffins. Det är kanel på. Här kommer receptet:
Ugnstemp: 200ºC Varmluft 175 ºC
100 g margarin eller smör
1,5 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk
Fyllning:
1-2 äpplen skurna i tunna klyftor, Stick ner dem i smeten och strö över kanel
---> Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vätskan. Klicka ut i formar, lägg i äppleskivor och strö över kanel och socker (kan skippa sockret)
GRÄDDA MITT I UGNEN i ca 15 minuter.
OMDÖME:
Jag hade tagit 1 ägg mindre i smeten. Man kände faktiskt smaken av ägg. Sen hade jag tagit mer äpplen i. Så mycket det bara går. På en skala 1-10 får dom nog en 6:a. Lite över medel men inget extra liksom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar